030 - 227 35 77 info@goedkopetaxiutrecht.nl

Het milieu en klimaat zijn twee belangrijke begrippen waar vooral de afgelopen jaren en tegenwoordig veel aandacht aan wordt besteed. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de gevolgen van klimaatverandering en milieuvervuiling bijvoorbeeld. Door technologische ontwikkelingen kan men negatieve gevolgen voor de toekomst eerder achterhalen. Dit is erg belangrijk, omdat hierdoor ook efficiënte oplossingen tijdig gevonden kunnen worden. Het milieu en klimaat zijn belangrijk en daar moeten wij goed mee omgaan. Maar hoe kunnen taxi’s hieraan bijdragen?

 

1. Elektrische taxi’s

De Rijksoverheid werkt aan een plan waarbij er in 2030 hopelijk alle taxi’s in Nederland elektrisch en zonder uitstoot van CO2 zullen zijn. Het plan is om vanaf 2025 al te beginnen in de grote steden, om alle nieuwe taxi’s nog alleen maar elektrisch te laten rijden. Het zou moeten dienen als oplossing voor een van de eisen van het klimaatakkoord; het verduurzamen van transport en logistiek. Het is al bewezen dat elektrische auto’s beter voor het milieu en klimaat zijn, omdat de uitstoot van schadelijke stoffen niet aanwezig is. Volgens de Rijksoverheid zouden er ook fiscale voordelen hangen aan de overstap van een gewone taxi naar een elektrische taxi. Dit zou taxiondernemers ook moeten aansporen om de overstap te maken.

 

2. Milieubewust rijden

Naast de toekomstige doelen van de overheid is het belangrijk dat er wordt gelet op het milieubewust rijden en hoe je dit het best kunt doen. Er zijn natuurlijk heel veel handige tips zoals zorgen voor de juiste bandenspanning, of het uitzetten van de motor als je voor een langere tijd stil staat. Maar naast deze tips zijn er meerdere manieren om milieubewuster te rijden. Tegenwoordig spreekt men namelijk van het ‘nieuwe rijden’. Dit houdt in dat je je rijstijl aanpast, met als doel zuiniger te rijden.

 

3. Handige hulpmiddelen

De auto’s die niet zo oud zijn hebben vaak hele handige functies die ervoor zorgen dat je automatisch zuiniger rijdt. Er zijn veel functies die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld brandstof bespaart (en dus ook minder gebruikte brandstof uitstoot). Hierbij kun je denken aan functies zoals cruise control, maar ook navigatiesystemen. Als je namelijk middels het navigatiesysteem je route plant, bespaart dit ook vaak brandstof (bijvoorbeeld als je de kortste route kiest). Tegenwoordig heb je in de nieuwere navigatiesystemen ook ecologische (‘ECO’) routes, hiermee bespaar je extra brandstof. Deze optie is duurzamer dan de andere routes.

 

4. Onderhoud

Onderhoud is erg belangrijk en wordt door de meeste mensen vaak onderschat of achterwege gelaten. Geregeld onderhoud is namelijk van essentieel belang, niet alleen voor het functioneren voor de auto, maar het is ook bewezen dat het beter is voor het milieu. Een regelmatige controle en/of onderhoud van de motor bijvoorbeeld zorgt voor een optimale werking van de auto. Bij Goedkope Taxi Utrecht is onderhoud vanzelfsprekend en hechten we hier ook veel waarde aan, onze auto’s en bussen krijgen regelmatig een beurt en controle. Dit draagt ook weer bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

Snel een taxi reserveren?